Search
Close this search box.
  • Projekti u završnoj fazi, 17. travnja 2023.
  • Projekti u završnoj fazi, 17. travnja 2023.
  • Projekti u završnoj fazi, 17. travnja 2023.

Dug je put za svaki važni projekt koji nas čeka od pripreme projektnog zadatka i  projektne dokumentacije do realizaciju projekta. Većina naših sumještana ne zna da najveći posao za početak bilo kakve realizacije projekata mora proći kroz ruke administracije. Administrativni dio je kočnica svih projekata jer imamo strašno puno nedvosmislenih nevidljivih zadataka. Pozadinu događanja nitko ne tretira pozitivno jer se uvijek priča o vidljivom. To vidljivo dođe sa svakodnevnim mukotrpnim radom. Uz svakodnevne zadaće i poslove predviđene Programom proračuna, u zadnje dvije godine radimo na desetak većih projekata. Od desetak društveno važnih projekata navodim tri koja su u statusu realizacije ili početka realizacije ovisno o hodogramu svih naših aktivnosti za 2023. godine.

Vatrogasni dom u Dugom Ratu je nakon provedenog natječaja za izvođenje radova krenuo s radovima u mjesecu veljači a završetak radova očekujemo krajem mjeseca lipnja. U ovoj fazi predviđeni su radovi na prizemlju i okolišu. Završetkom radova osigurat ćemo nove uvjete za funkcioniranje vatrogasne postrojbe. Moram napomenuti da su za potrebe izgradnje vatrogasnog doma osigurana sredstva iz općinskog proračuna u iznosu od 778.000 eura, a iz Županijskog proračuna iznos od 132.800 eura.

Dječji vrtić u Krilu je projekt na kojem smo zaista izgubili dosta vremena i rada na projektnoj dokumentaciji. Svi preduvjeti koje smo trebali osigurati, a bilo ih je zaista puno su i završeni. Nakon što smo iz fondova NPOO osigurali sredstva u iznosu od 573.700 eura, što je polovina ukupnog iznosa navedenog projekta, zatražili smo i dobili kredit od HABOR-a. U tijeku je priprema dokumentacije za Javni poziv i odabir izvođača radova. Očekujemo od Zavoda za urbanizam u skoro vrijeme građevinsku dozvolu kako bi konačno mogli krenuti s projektom i time osigurati dodatna mjesta za našu djecu. Vrijeme potrebno za realizaciju ne možemo konkretno definirati jer se radi o sredstvima EU fondova. Možemo jedino reći da ćemo sve napraviti kako bi objekt što prije stavili u funkciju.

Za šetnicu na području Duća je napravljena izmjena projekta u kojem je definirano da trasa šetnice ide uz granice katastarskih čestica te minimalna širina od 3 metra. Predviđeni su i sadržaji uz šetnicu i biciklističku stazu. Projekt će se realizirati u tri faze. Prva faza bi trebala krenuti odmah iza ljeta. Projekt za šetnicu od Omiša do Bajnica smo prijavili zajedno sa gradom Omišem na ITU fondove te se nadamo da će naš projekt zadovoljiti sve kriterije koji su potrebni za povlačenje sredstava. Projekt za šetnicu na području općine Dugi Rat je procijenjen na iznos 2.600.000 eura.

Zdravi i veseli bili
Tonči Bauk, načelnik

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.