Search
Close this search box.

Poštovani mještani općine Dugi Rat!

Kako se stalno susrećemo s dezinformacijama na društvenim mrežama vezano za javni prijevoz na području naše općine primoran sam napisati nekoliko rečenica.

Na općinskoj stranici od 17.6.2022 nalazi se kratki rezime što sam odradio kao načelnik zajedno s predsjednikom vijeća. Dragi moji sumještani ne radi se ovdje tko je što napravio niti o politiziranju slučaja. Svi smo mi imali isto mišljenje na temu javnog prijevoza i pokušavamo pokrenuti sve poluge kako bi došli do rješenja.

Moramo biti svjesni da nam se 2019. dogodio scenarij koji nas je doveo do stanja u kojem se danas nalazimo. Nije krivo tadašnje vijeće zbog odbijanja ponude Prometa koja je bila enormno skuplja od Dalmatinca a isto tako nitko nije očekivao da će se dogoditi Covid i povećanje cijena svih energenata. Prometu u to vrijeme nije zabranjeno i dalje obavljati javni prijevoz kao što je obavljao i do 2019. ali oni su na svojoj skupštini odlučili suprotno. Njihova odluka je posljedica današnjeg stanja u našem javnom prijevozu.

Poslali smo dopise na sva mjerodavna ministarstva kao i na Župana osobno. Svi akteri su složni da moramo naći brzo privremeno rješenje dok se ne završi postupak s novim zakonom o javnom prijevozu. Molio bih vas na strpljenje a općina će napraviti sve kako bi u što kraćem roku dobili kvalitetan prijevoz.

U narednim danima ćemo organizirati potpisivanje peticije ali i prosvjeda ukoliko ne dobijemo povratnu informaciju od mjerodavnih institucija.

Srdačan pozdrav,

OPĆINSKI NAČELNIK:
Tonči Bauk

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.