Search
Close this search box.

Usluga e-Novorođenče, roditeljima omogućuje podnošenje zahtjeva radi ostvarivanja prava na novčanu naknadu obiteljima za novorođeno dijete. Prednost podnošenja zahtjeva putem usluge e-Novorođenče je što roditelji ne moraju dolaziti osobno dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani kroz usluge e-Novorođenče.

Zahtjev za novčanu naknadu obiteljima za novorođeno dijete može se podnijeti:

Visina potpore za svako novorođeno dijete iznosi 3.000,00 kn.

Pored nove mogućnosti putem aplikacije e-Novorođenče, roditelji i dalje mogu zahtjeve podnositi osobno na protokol općine, Poljička cesta 133, Dugi Rat ili putem e-maila: opcina@dugirat.hr. U takvom slučaju je obrazac zahtjeva za novčanu naknadu za novorođeno dijete od 01. ožujka 20222.g. dostupan na web stranici Općine Dugi Rat na sljedećoj poveznici: https://dugirat.hr/obrasci-i-zahtjevi/.

Za sva pitanja ili nejasnoće vezane uz predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu obiteljima za novorođeno dijete, roditelji se mogu obratiti Jedinstvenom upravnom odjelu na broj telefona: 021 734-900 ili na e-mail adresu: opcina@dugirat.hr.

Detaljnije o usluzi e-Novorođenče na stranici nositelja projekta Ministarstva pravosuđa i uprave možete pogledati na: https://mpu.gov.hr/e-novorodjence/22208.

OPĆINA DUGI RAT

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.