Search
Close this search box.

Pozivam mještane općine Dugi Rat na prosvjed 13.11. u 12 sati ispred bivše tvornice na kojem ćemo tražiti svoja prava, prava na život bez smeća i prljavih igara. Molim sve Saborske zastupnike koji zastupaju Splitsko dalmatinsku županiju, udruge, prijatelje naše općine, Torcidu i medije dođite i dajte nam potporu.

Prvi naš prosvjed organiziran prošle godine donio je male pomake. Za nas su ti pomaci bitni ali Ministarstvo općinu Dugi Rat ne doživljava kao mjesto s 257.000 tona štetnog otpada. Za njih je to mala i nebitna glasačka sredina na nekom zabitom mjestu “u srcu Jadranske obale”. ’90-ih crna točka Jadrana koja se morala ukloniti zbog kojekakvih mešetara i njihovih osobnih interesa. Moram istaknuti da sanaciju čekamo od 2011. godine a krivicu moramo snositi i mi mještani jer se nije čuo naš glas. Žalosno je da se moramo prepucavati s Ministarstvom je li šljaka opasna ili ne. Šljaka je opasna ako su i samo malo povišeni parametri s obzirom na zakonske propise. Ukloniti je moramo što prije jer mi smo svjedoci što se događa na području općine Dugi Rat. Ako je jedna generacija iz tvornice otišla u mirovinu, druga izgubila posao zbog rušenja tijekom rata uz obećanje blagodati od turizma, što nama preostaje nego boriti se do kraja.

Ako Ministarstvo ne reagira na naš apel, spremni smo ići i na Markov trg s kamionima punim šljake.

Zdravi i veseli bili!

Tonči Bauk,
načelnik

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.