Search
Close this search box.
  • LUNGO MARE DUGI RAT – obala tvornice
  • LUNGO MARE DUGI RAT – obala tvornice
  • LUNGO MARE DUGI RAT – obala tvornice

Dragi mještani,
mnogi od vas su zapazili radove na obalnom dijelu područja Vila u Dugom Ratu, na prostoru obale nekadašnje tvornice „Dalmacija“, i zasigurno se zainteresirali ŠTO SE RADI I ŠTO SE PLANIRA.

Dakle, dugo smo trpjeli nered na tom dijelu, od bacanja smeća preko zida u „tvornicu“, ostavljanja smeća u brodu koji je tu dugo stajao te razne druge neprimjerene radnje.

Odlučili smo da kao jedinica lokalne samouprave i tim dijelom „zagospodarimo“ kako nam to propisuje Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.

Plan nam je da u I. fazi, kao što ste i vidjeli, srušimo zid, uklonimo dio zemljanog materijala, izravnamo taj pristup odgovarajućim materijalom kako bi se stvorio dio površine za šetnju. Također bi uklonili i dio raznog otpada koji se nalazi na tom prostoru planiranom za uređenje, te ogradili prostor pomorskog dobra prema zemljištu na kojem je Projekt uvala obavljala gospodarsku djelatnost.

Kako smo i naveli, namjera ovog našeg zahvata je uređenje tog prostora ali i definiranje granice pomorskog dobra i stavljanja pomorskog dobra na opću uporabu.

Općina Dugi Rat

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.