Search
Close this search box.

Poštovani mještani,

kao načelnik i zaposlenik općine želim s vama podijeliti informacije što radimo i u kojem su statusu pojedini projekti. U proteklom vremenskom periodu, konkretno u prvih šest mjeseci 2022. izrađena je projektna dokumentacija za velike projekte što je temelj za realizaciju samog projekta kao i osnova za apliciranje sredstava iz EU fondova. Svjesni smo da realizacija ne ide preko noći ali ono što možemo početi u skorije vrijeme je završetak prizemlja Vatrogasnog doma te nastavak gradnje šetnice na području Duće. Projektiranje šetnice na području od Malog Rata do Bajnica je u tijeku s naglaskom na područje Bajnica za koje imamo većinu podataka za dovršenje projekta. Projekt na navedenom području se izrađuje u tri faze kako bi mogli financijski pratiti svaki projekt. U tijeku su VI. izmjene i dopune prostornog plana. Dogovorena je suradnja s Društvom arhitekata Split za pomoć u revidiranju kompletnog plana na području općine Dugi Rat. U kontaktu smo s investitorom koji je u završnoj fazi preuzimanja bivšeg hotela za samce u Dugom Ratu a koji bi trebali uskoro početi s realizacijom hotelskog objekta. Svjesni smo lošeg stanja našeg kanalizacijskog sustava na području Dugi Rat-Bajnice u koje ulažemo svake godine znatna sredstva. Novi projekt je izrađen, imamo pravomoćnu građevinsku dozvolu ali čekamo fondove. Radi se o investiciji cca. 200 mil. kuna. Nadamo se da ćemo uspjeti zajedno s Vodovodom Omiš, koji je nositelj projekta, iznaći sredstva koja su potrebna za realizaciju projekta. Projekt dječjeg vrtića na Krilu je prijavljen na fondove i očekujemo rezultate. Kreće i projekt ambulante u Dugom Ratu u suradnji s Splitsko dalmatinskom Županijom. Kohezijske fondove i ITU mehanizme i dalje čekamo te se nadamo da će krenuti krajem godine. Općina je pripremila projekte za koje smatra da može aplicirati sredstva a konačna odluka je naravno na ministarstvima.

Radimo na uvođenju komunalnog reda u smislu otpada i devastaciji obalnog područja. Toleriranja u budućim vremenima neće biti, držimo se zakonskih propisa koje smo dužni i provoditi. Sve prijave koje smo imali naši službenici su odradili te obavijestili nadležne institucije.

Promijenili smo mjesto događanja za Dugoratsko ljeto te pokušali zadovoljiti naše mještane i turiste ponudom dobrih predstava i veselica. Radit ćemo i dalje na još boljoj promociji naše općine tijekom ljeta a najavljujemo i adventska događanja na novom/starom mjestu u parku.

Ove godine smo zaposlili sezonske radnike za čišćenje šetnice. Napravljen je prvi korak u kojem smo vidjeli pozitivne pomake ali i nedostatke koje ćemo nastojati poboljšati iduće sezone.

Zahvaljujem djelatnicima općine bez kojih navedeni poslovi ne bi bili ostvareni a isto tako na podršci i razumijevanju općinskog vijeća.

Prema planu i programu koji je zacrtan u proračunu općine navest ću samo dio poslova koji su odrađeni u proteklom periodu.

Zdravi i veseli bili!

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.