Search
Close this search box.

Dragi naši korisnici Narodne knjižnice Dugi Rat, sadašnji i budući!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga 14.02., pozivamo vas da nam se pridružite u prikupljanju slikovnica i knjiga za djecu!

Prekopajte vaše kućne knjižnice, pronađite očuvane dječje knjige i slikovnice koje vam više nisu potrebne i donesite ih u knjižnicu. Pobrinut ćemo se da slikovnice dođu u prave ruke te ih podijeliti školama, vrtićima i ostalim ustanovama koje ih trebaju.

Na ovaj način sudjelujemo u nacionalnoj kampanji „Čitaj mi!“ i u akciji prikupljanja slikovnica na dječjim odjelima te vas želimo potaknuti da darujete, čitate i volite knjige.

Unaprijed hvala svima,

Vaš Knjižnica

O Međunarodnom danu darivanja knjigom

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjiga  kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj).

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Skip to content
Ova internet stranica osigurava digitalnu dostupnost osobama s invaliditetom. Neprestano poboljšavamo korisničko iskustvo za sve i primjenjujemo relevantne standarde pristupačnosti.